Tuesday, December 29, 2009

nuthin much....

Tuesday, December 29, 2009
isi ati mia skang cam gambo ni....xde aper nak citer......

Monday, December 21, 2009

mmmmmpppphhhhhhhhhhhhh

Monday, December 21, 2009
saya xtau nape.....demi menceriakan ati saye yang sunyi....saya bershoppin sakan....siap kaco kawan2 saya....cian mereka....terpakse melayan kerenah saya yang gemar mengajak mereka kuar....kadang-kadang saya rase bersalah manyak kali mengajak mereka kuar....tak tahu ape yang mereka akan pikir sal saya....saya mintak maap pada kawan-kawan saya kerana mungkin saya telah membuatkan anda x selesa ngan saya....saya mintak maap....saya hanya mau mengisi rase sunyi saya....saya xnak ingat orang2 yg x bergune yg telah membuat kan hidup saya melara....saya gembira ngan kawan2 saya....sbb tu saya suke kuar ngan mereka....tapi saya x boleh kuar selalu...mereka ade tanggungjawab mereka sendiri.....mintak maap kawan2....saya x sengaja....saya hanya nak ilangkan rase sunyi....saya mintak maap.....

Sunday, December 20, 2009

biler bosan menjalar dlm diri......

Sunday, December 20, 2009
huhuhu sempena cuti maal hijrah...mia ngan triplets with cik diLL mengambil keputusan g jejln...mende ni x dirancang pon huhuhu pas zohor br plan then trus gerak huhuhu memule nak g desaru tp x best g ptg2 huhuhu best g pepagi...so alang2 g desaru trus la tido sne....so sume sepakat g tanjaung piai huhuhu mmg x pnah g ag...huhuhu so bergerak la kami berempat g sne huhuhu

seyes mmg cantik la huhuhu sbb kne angin laut huhuhu tgk laut huhuhu tenang jer hehehe then ape lagik...klik sne...klik sni huhuhu

sesampai nyer kite owg kat sne huhuhu

after entrance ade ni pon tetap klik2 huhuhu landmark kan huhuhu

ni mmg wajib kot amik gambo kan hehehe

three princess hehehe i like dis one hehehe

ira....nadi....cik diLL...thanx my frenz...u all bright my day....

bubye tanjung piai huhuhuh c ya again

Monday, November 30, 2009

si putih dh ilang huhuhu susah ati btul....

Monday, November 30, 2009
huhuhu phone mia dh wosak...manyak sedih sgt....bukan aper....si putih tu amat best speaker dia amat best....gempak jer kalo dengar....main game lagi la best kan huhuhu then yg paling sayang...camera dia mmg smooth giler waaaaaaa kebanyakan gambo dlm blog ni from si putih tu...waaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa sedih sgt...skang si putih dh sakit tenat smpai x dpt di selamat kan ag huhuhu sedih2.....nasib baik la mista-bf-2-b bg mia pnjam phone dia...even phone dia pon prob gak....mia terime je la...coz cam emergency kan2...waaaaaaaaaa sedih ngan si putih huhuhuhu but thanx 2 mista-bf-2-b hehehe bg tawan2 yg ade number phone mia plz send ur msg 2 me k mia dh ilang number phone anda sumer....plz2.....i'll miz si putih.....

Thursday, November 12, 2009

Badly Broken English (>_*)

Thursday, November 12, 2009

Seorang pemandu yang berbosskan org putih dari Amerika sedang membawa bossnye.. tiba-tiba kereta dihadapannya berhenti mengejut menyebabkan dia
telah menyodok kereta tersebut. Pemandu tersebut pun meminta maaf dari boss nya…


Pemandu: Sorry Sir, I brake brake, do not eat. After I check the wheel no flower again. (maaf Tuan, saya brek-brek, tak makan, selepas saya cek tayarnya tak ada bunganya lagi)


Orang putih tu pun mahu keluar dan ikut sama marahkan pemandu kereta dihadapan. Tapi pemandu tersebut menghalangnya… Kata pemandu tersebut:


Pemandu: Don’t enter mix, Sir! The bring that car if not wrong I, is the children fruit from manager moneys, he stupid doesn’t play! Let he taste.
(Jangan masuk campur, Tuan! Yang bawa kereta itu kalo tak salah saya, anak buah dari pengurus kewangan, dia memang bodoh bukan main… Biar dia rasa)


Besoknya si pemandu tak masuk kerja, lusanya, bila dia masuk kerja, si boss orang putihnya bertanya:


Boss : Why didn’t you come to work?


Pemandu : I am sorry boss, my body is not delicious, my body taste like enter the wind. (maaf boss, badan saya tidak sedap, badan saya rasanya macam masuk angin)

Sunday, November 8, 2009

danga...domino...diva.....

Sunday, November 8, 2009
huhuhu ari isnin ari tu mia ngan membe kuar jejln hiburkan kwn mia yg sowg ni...yg dh abih dh blaja...ni sem last dia huhuhu so kiteowg jejln kat danga...amik gambo huhuhu then g mkn domino huhuhu pas kenyang g karock huhuhu kat diva hehehehe

mari la kte muntah2 gambo huhuhu




Thursday, November 5, 2009

JiKa LeLaki???????

Thursday, November 5, 2009

mende ni mia dpt from oHtiDak nyer website huhuhu cam interesting gak biler bace...bukan niat mia nak kondem laki ker ape...biler bace cam klaka sbb ade yg btul...erm...mende ni pon rasenyer same jer kot kalo kat pompuan hehehe so njoy it....

1.Jika kamu melayannya dengan baik, dia fikir kamu jatuh cinta kepadanya.
Jika tidak, kamu akan dianggapnya sombong.

2. Jika kamu berpakaian cantik, dia fikir kamu sedang cuba untuk menggodanya.
Jika tidak, dia kata kamu kekampungan.

3. Jika kamu berdebat dengannya, dia kata kamu keras kepala.
Jika kamu berdiam diri, dia kata kamu tak ada IQ tinggi.

4. Jika kamu lebih pintar daripada dia, dia akan jatuh air muka.
Jika dia yang lebih pintar, dia bilang hebat.

5. Jika kamu tidak cinta padanya, dia akan cuba mendapatkanmu bermati-matian.
Jika kamu mencintainya, dia akan cuba untuk meninggalkanmu.

6. Jika kamu beritahu dia masalahmu, dia kata kamu menyusahkan.
Jika tidak, dia tuduh kamu tidak mempercayainya..

7. Jika kamu cerewet padanya, dia anggap kamu seperti seorang pengasuh .
Jika dia yang cerewet pada kamu, itu kerana dia mengambil berat.

8. Jika kamu mungkir janji kamu, kamu tidak boleh dipercayai.
Jika dia yang ingkari janjinya, dia melakukannya kerana terpaksa.

9. Jika kamu menyakitinya, kamu sangat kejam.
Jika dia yang menyakitimu, itu kerana kamu terlalu sensitif dan terlalu sukar
untuk dijaga hati.

10. Jika kamu mengirimkan ini pada lelaki-lelaki, mereka pasti bersumpah semua
ini tidak benar.

Wednesday, November 4, 2009

wiiiihu i like.... (>_*)

Wednesday, November 4, 2009


huhuhu ari isnin ari tu...mia ngan sume tawan2...anna...ira...nadi...kuar tgk movie after final huhuhu sbb last paper lmbat ag huhu kuar menenang kan jiwa...kite owg tgk jennifer's body..fuh best tau...versi terkjut2 hehe 4 bintang mia bg huhu best cite tu...



then ade cite klaka...sementare nak tgg movie..kiteowg g jejln huhuhu then masok ler dlm satu kedai...mia ni punyer la excited huhu toleh2 trus langgar cermin kedai tu...ira dh nak jerit...tp x sempai...dh terpenyet kat cermin br la dgr jeritan ira tu huhuhu amat memalukan...jalan wat keras jer...mamamamma amat ler malu time.....kalo leh nak jalan tgn bwh kaki atas huhuhu amat ler malu huhuhu
pas movie kiteowg masuk la jap toys r us...ira nak masuk sgt huhu upenyer dia nak main2 huhu


then g mamam kat my friends huhuhu mmg best smpai terase ponat huhuhu trus tido huhuhu

Sunday, November 1, 2009

killing me softly..... T____T

Sunday, November 1, 2009
mia xtau la nape....smlm ati rase sedih jer...
tgk cite ckit dh nangis...xtau naper....
ati sayu jer...rs cam kesowgan...
xtau la nape smlm emosi cam terganggu...
smlm mmg x study...bilik mmg gelap jer smlm...
then pasang lampu kecik...erm...
amat sedih...xtau naper...bgn pagi mata dh bengkak erm....
ape yg x kne...
kalo la ade moto mia smlm...konfem dh g mn2 ntah...
emosi sem ni amat terganggu...
rs cam nak g lepak jer mn2 cam tepi pantai ker paling kurang pon danga...
nak duk termenung jer...
bg ilang sementare...erm...
tuan punyer bdn pon xtau aper yg jd huhu mmg xphm ngan dri sendri...huhuhu

Thursday, October 29, 2009

Meniru Semasa Peperiksaan

Thursday, October 29, 2009
Suatu hari ayah Naim dipanggil guru besar sekolah kerana Naim didapati selalu meniru di dalam ujian. Setiap kali ujian, Naim didakwa selalu duduk disebelah Azim.

Ayah: Saya tak percaya anak saya meniru setiap kali ujian!

Cikgu: Betul Encik, kami bukan tuduh begitu sahaja.

Ayah: Ape buktinya?

Cikgu: Nah, ini buktinya kalo encik tak percaya tengoklah sendiri.

Ayah Naim melihat kertas jawapan Naim dan Azim.

Soalan pertama: Siapakah bapa kemerdekaan Malaysia?
Naim dan Azim memberikan jawapan yang sama iaitu Tunku Abdul Rahman Putra.

Ayah: Memanglah jawapan mereka sama. Macam mana cikgu kata anak saya meniru?

Cikgu: Sabar Encik, cuba encik lihat soalan kedua.

Ayah Naim melihat soalan kedua: Pada tahun berapakah negara kita mencapai kemerdekaan? Sekali lagi Naim dan Azim memberikan jawapan yang sama: 31 Ogos 1957.

Ayah Naim sekali lagi marah, tetapi ditenteramkan untuk membaca soalan ketiga: Siapakah yang duduk disebelah Tunku Abdul Rahman di stadium merdeka?

Azim menulis: Maaf, saya tak tahu.
Naim menulis: Kalau kau tak tahu aku lagi tak tahu!!!

Wednesday, October 28, 2009

Jam LamBat

Wednesday, October 28, 2009

Satu hari ada tiga worang ni naik Big
Ben Tower yang kat London tu.

Bila dah sampai kat atas diorang rasa
tersangat lah boringnya... so diorang
buatlah satu pertandingan... diorang
kena campak jam tangan ke bawah dan
sambut. Sapa sempat dikira menang lah.

So org pertama campak jam dia keluar
tingkap. Baru dua anak tangga dia turun,
jam dia pecah berderai !!! Org kedua pun
cuba plak... dia campak jam dia dan baru
dia nak angkat kaki, jam dia dah pecah
berderai... orang ketiga plak...

Dia campak jam dia, dia turun tangga Big
Ben tu, beli surat khabar, pastu beli
burger, pastu dia duduk lepak-lepak kat
bangku. Lepas tu dia sambut jam dia dan
naik atas semula...

Yang dua orang tadi punyalah
pelik+heran+ajaib singh ... diorang
punnn tanya ... "eh! camana kau boleh
sempat sambut haa ? Siap boleh baca
paper la, beli burger la... ??"

Nak tau apa org ketiga tu jawab?
"Oh,
jam aku lambat 30 minit!"

Tuesday, October 27, 2009

cam sedikit pelik......

Tuesday, October 27, 2009
huhuhu ni cam sedikt pelik....erm....rase cam susah nak dpt kat tmpat lain...hehehehe ni time lik kampung time raye huhu


( masuk ikut sana????? cam pelik jer)


( ni lak gulai kalut? kalut cam ne la tu )

konflik...tak konflik sgt r....

huhuhu sejak nak exam ni cam2 mende cam jd...emosi pun x stabil huhuhu ntah nape...may be sbb tension kot...tu yg mudah terusik....huhuhu seperti biase mia ske memendam...dan akhirnyer memakan tuan badan huhuhu baru abih satu paper smlm....4 more 2 go.....so kne kuat kan semangat....huhuhu gambate hukhuk semangat2......miss in kate mia kne study...xleh memain huhu kne dgr tu huhuhu


sy amat bosan apabile badan sy yg gmox ini sering di persoalkan...so what...sy gmox...ade ke sy mkn selame ni gne duit korg...4 those yg x puas ati sy gmox....u all ingt dh lawa sgt ker...bdn dah okey sgt ker...bgus la kurus je kan....sy mkn pun x gne duit korg pun...juz go away...kalo malu nak kawan ngan sy sbb sy gmox....juz go away k...um appy wit my life....


( see that hahahah amat ske kenyataan tu hehehe )

Tuesday, October 20, 2009

weekend yg appy (>_*)

Tuesday, October 20, 2009
ari sabtu ari tu...mia ngan klasmate wat tour beraye sempena raye aidilfitri yg dh nak abih ngan deepavalli yg menjelma...amat seronok konvoi....

erm...konvoi 4 bijik kete...meriah sgt...memule g umah fiza kat kota tinggi kalo x silap felda tenggaruh bape ntah...fuh jauh owh...beratus km gak r...then g umah zack kat felda yg terdekat r gak...pastu patah lik g umah anna kat kluang huhhu

kire2 leh la sampai k.L huhu walaupun letih...tp mmg best...

( huhu muke comey b4 gerak)

( dlm kete pon pose dlu b4 gerak )

( ni la labmate time lab...ade ag sowg sepatutnyer... bard...ira...mia)

( ske tingkap umah fiza...old skool jer....berebut amik gambo...)

( ni depan umah zack uhuh...cam best)

( dh sampai umah anna dh huhu pose tepi kolam...bj mia hampir kne air kolam)

( pose ngan bard huhu time ni tgg artis dtg....adik anna la artis tu huhu )

( meriah tul classmate mia...i like)

Wednesday, October 14, 2009

otak kate tak...ati kate kena...tuan jadi x kena.....

Wednesday, October 14, 2009
mia mau test ptg ni...otak dh xleh trime....argh...

tp ati kate kne gak study nnt nak jwb ape....x phm ngan dri sendri...

pluz kadang2 ilang semangat....cam kucing ilang anak...

nak last2 ni manyak dugaan...

mia rase cam sronok bile setahun due ni tp manyak gak masalah...ntah...



mau kongsi tip-tip menguruskan badan....

1. Jangan Berlapar
2. Ambil sesuatu yang pahit sebelum makan
3. Minum sekurang-kurangnya 8 gelas sehari
4. Elakkan minum minuman yang bergas
5. Kurangkan pengambilan garam
6. Ambil sarapan pagi
7. Makanlah dengan perlahan-lahan
8. Kunyah makanan kepada cebisan lebih kecil
9. Kerap makan
10. Elakkan makan makanan ringan/ snek/ cekedis

nak kowg tlg nilai kan...bkn ape nak bertmbah semangat tuk kurus ag...tlg nilai ek...


Monday, October 12, 2009

bakal menjadi kenangan terindah (>_*)

Monday, October 12, 2009
hekhek setelah berusaha keras memeras ugut MUSA a.k.a monitor klas atau kepala bapak klas kiteowg...akhir nyer dpt gak gambo ni huhuhu saje ske ugut2 dia ehek...jumpe MUSA kat mn2 mesti mintak gambo...kat kafe pun nak jerit gak nak gambo...ehek... okey gak la gambo ni....tetibe cam sedih...pas ni dh x jumpe dak2 ni dh...erm...windu...eh control macho...ehek....

Sunday, October 11, 2009

gain back my spirit....thanx ira n fifi...

Sunday, October 11, 2009
last nite...mia posting status kat facebook...and thanx pd ira ngan pp...diowg byk bg kite smgt...n cm2 lawak diowg wat bg kite appy...thanx korg...luv ya all so much...btul kate owg...frenzship lasting forever...then ira ngan pp tribute lagu semangat utk mia huhu down there mia copy the lirik...jom kite hayati bersame3 yeah...
fifi...tribute for me lagu hush hush...

cik ira ni lak tribute lagu rossa...thanx tau...

Lirik Hey Ladies - Rossa

Sudah kubilang jangan terlalu yakin
Mulut lelaki banyak juga tak jujur
Bila sakit hati wanita bisanya nangis

Sudah ku bilang jangan terlalu cinta
Kalau patah hati siapa mau nolong
Seperti langit dan matahari tak bersatu lagi

Hey ladies jangan mau di bilang lemah
Kita juga bisa menipu dan menduakan
Bila wanita sudah beraksi dunia hancur

Hey ladies sekarang cinta pakai otak
Jangan mau rugi hati dan juga rugi waktu
Bila dia merayumu ingat semuanya bohong

Memanglah tak semua lelaki busuk
Namun ladies tetaplah harus waspada
Semogalah kita semua akhirnya
Mendapatkan cinta yang tulus

Sudah kubilang jangan terlalu yakin
Mulut lelaki banyak juga tak jujur
Bila sakit hati wanita bisanya nangis



Pussycat Dolls - HUSH HUSH

Oooooh ooooh
I never needed you to be strong
I never needed you for pointin' out my wrongs
i never needed pain,i never needed strain.
My love for you was strong enough you should've known.
I never needed you for judgement
I never needed you to question what i spent
I never asked for help, I take care of myself, I don't know why you think you got a hold on me.
And it's a little in the conversations
There isn't anything that you can say.
And my eyes hurt, hands shiver, so look at me and listen to me because,

I don't want to
Stay another minute
I don't want you
To say a single word
Hush Hush, Hush Hush
There is no other way
I get the final say
Because
I don't want to
Do this any longer
I don't want you
There's nothing left to say
Hush Hush, Hush Hush
I've already spoken
Our love is broken
Baby Hush Hush

I never needed your corrections
On everything from how i act to what i say
i never needed words, i never needed hurt, i never needed you to be there everyday
I'm sorry for the way i let go
Of everything i wanted when you came along
But i am never beaten, broken, not defeated
I know next to you is not where i belong
And it's a little late for explanations
There isn't anything that you can do
And my eyes hurt, hands shiver, so you will listen when i say baby

I don't want to
Stay another minute
I don't want you
To say a single word
Hush Hush, Hush Hush
There is no other way
I get the final say
Because
I don't want to
Do this any longer
I don't want you
There's nothing left to say
Hush Hush, Hush Hush
I've already spoken
Our love is broken
Baby Hush Hush

No more words
No more lies
No more crying ooh ooh
No more pain
No more hurt
No more tryin' Oh Oh Yeah
Because

I don't want to
Stay another minute
I don't want you
To say a single word
Hush Hush, Hush Hush
There is no other way
I get the final say
Because
I don't want to
Do this any longer
I don't want you
There's nothing left to say
Hush Hush, Hush Hush
I've already spoken
Our love is broken
Baby Hush Hush

Yeah Oh
Hush Hush, Hush Hush
I've already spoken
Our love is broken